Омелянчук, Ілля МиколайовичОвакімян, Лаура АрменівнаЧорний, Валентин МиколайовичМисюра, Тарас Григорович2023-03-292023-03-292017Кінетика процесу екстрагування плодів кінського каштану / І. М. Омелянчук, Л. А. Овакімян, В. М. Чорний, Т. Г. Мисюра // Майбутній науковець-2017 : матеріали всеукраїнської науково-практичної конференції, 1 грудня 2017 р., м. Сєвєродонецьк. – С. 159-162https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/39540За отриманими результатами можна прийти до висновку, що при екстрагуванні плодів кінського каштану водою, найбільша швидкість процесу є при: вищій температурі; більшому гідромодулі; дрібнішій фракції, при цьому такі параметри дозволяють отримати екстракти із вищим вмістом екстрактивних речовин. Під час екстрагування спиртовим розчинником швидше виснаження сировини спостерігається при: вищій температурі, що пояснюється правилом Вант-Гоффа; більшому гідромодулі; меншій крупності частинок.otherекстрагуваннякінський каштанкафедра процесів і апаратів харчових виробництвінтенсифікаціяекстрактКінетика процесу екстрагування плодів кінського каштануThesis