Кінетика процесу екстрагування плодів кінського каштану - Омелянчук, Ілля Миколайович; Овакімян, Лаура Арменівна; Чорний, Валентин Миколайович; Мисюра, Тарас Григорович (My University, 2017)
За отриманими результатами можна прийти до висновку, що при екстрагуванні плодів кінського каштану водою, найбільша швидкість процесу є при: вищій температурі; більшому гідромодулі; дрібнішій фракції, при цьому такі параметри дозволяють отримати екстракти із вищим вмістом екстрактивних речовин. Під час екстрагування спиртовим розчинником швидше виснаження сировини спостерігається при: вищій температурі, що пояснюється правилом Вант-Гоффа; більшому гідромодулі; меншій крупності частинок.
Keywords: екстрагування; кінський каштан; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв; інтенсифікація; екстракт