Крафтове виробництво молочних напоїв з екстрактом цикорію - Булій, Юрій Володимирович; Мукоїд, Роман Миколайович; Чернюшок, Ольга Анатоліївна (My University, 2024)
Відома технологія молочних напоїв з додаванням екстракту цикорію, яка передбачає підігрівання незбираного молока з масовою часткою жиру 3,4 % і знежиреного молока з масовою часткою жиру 0,05 % до температури 40-45 оС, змішування підігрітого до цієї температури згущеного до 70 % сухих речовин екстракту цикорію і кристалічної фруктози (просіяного білого цукру) та додавання цієї суміші при постійному перемішуванні до молочної суміші в розрахункових кількостях згідно розроблених рецептур. Такий спосіб дозволяє отримати знежирені молочні напої, а також молочні напої з масовою часткою жиру 1,5; 2,5 і 3,2 %.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; напій молочний; цикорій; крафтове виробництво