Використання блокчейн для забезпечення контролю якості та безпечності продуктів бджільництва - Євтушенко, Ольга Володимирівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Сірик, Аліна Олегівна; Святненко, Роман Сергійович (My University, 2025)
У роботі розглянуто інтеграцію блокчейну у виробництво продуктів бджільництва, що сприятиме підвищенню контролю якості та безпечності продукції, прозорості ланцюжків постачання від пасіки до споживача, що ускладнюватиме шахрайство та фальсифікацію. Використання блокчейну значно підвищить конкурентоспроможність вітчизняних виробників бджолопродуктів на міжнародному ринку. The paper examines the integration of blockchain into the production of beekeeping products, which will contribute to improving quality control and product safety, transparency of supply chains from the apiary to the consumer, which will complicate fraud and falsification. The use of blockchain will significantly increase the competitiveness of domestic producers of bee products in the international market.
Keywords: кафедра фізики та професійної безпеки; проблемна науково-дослідна лабораторія; продукти бджільництва; блокчейн; мед; якість продуктів бджільництва; beekeeping products; blockchain; honey; quality of beekeeping products