Виклики і реалії управління інноваційними проєктами в ресторанному бізнесі - Антоненко, Ірина Ярославівна; Мельник, Ірина Леонідівна (My University, 2023)
Конкуренція у ресторанному бізнесі неухильно зростає, тому навіть бездоганна репутація та якісний сервіс не є гарантією успіху. На ринку вітаються нові, незвичайні та оригінальні ідеї, а також унікальні інноваційні рішення. На сучасному етапі основними інструментами для формування ефективної системи управління ресторанним бізнесом є створення інноваційних проєктів, присвячених використанню новітніх технологій, енергоефективності, адаптації до попиту користувачів, багатофункціональності, гнучкості, соціальній та екологічній відповідальності, регулюванню операційних витрат. Визначено, що без розробки та впровадження проєктних інноваційних рішень неможливо здійснити позиціонування підприємства ресторанного бізнесу, а отже забезпечити лояльність клієнтів, сформувати позитивну репутацію. Статтю присвячено сучасному стану і перспективам розвитку інноваційних проєктів в ресторанному бізнесі. Competition in the restaurant business is steadily increasing, so even an impeccable reputation and quality service are no guarantee of success. The market welcomes new, unusual and original ideas, as well as unique innovative solutions. At the current stage, the main tools for the formation of an effective restaurant business management system are the creation of innovative projects dedicated to the use of the latest technologies, energy efficiency, adaptation to user demand, multifunctionality, flexibility, social and environmental responsibility, and regulation of operating costs. It was determined that without the development and implementation of innovative project solutions, it is impossible to position the company in the restaurant business, and therefore to ensure the loyalty of customers, to form a positive reputation. The article is devoted to the current state and prospects for the development of innovative projects in the restaurant business.
Keywords: управління проєктами; інновації (готельно-ресторанний комплекс); ресторанний бізнес; project; innovations; restaurant business; кафедра туристичного та готельного бізнесу