Технологія ректифікації в режимі керованих циклів - Булій, Юрій Володимирович; Шиян, Петро Леонідович (My University, 2014)
Експериментально обґрунтовано доцільність впровадження у виробництво технології ректифікації в режимі керованих циклів затримки та переливу рідини, досліджено ступінь вилучення і кратність концентрування ключових органічних домішок спирту, доведено, що використання запропонованої технології дозволяє скоротити витрати гріючої пари на процес розгонки спиртовмісних фракцій 40 %. Experimentally grounded expedience of applying in industry of technology of rectification in the mode of the guided delay and flowing of liquid loops; investigational degree of exception and multipleness of concentration of key organic admixtures of alcohol, it is established that the application of the proposed technology allows to reduce the consumption of heating steam to the process of acceleration of alcohol-containing fractions by 40 %.
Keywords: ректифікація; фазова рівновага; керовані цикли; масообмін; тарілки; ректифікаційна колона; rectification; phase equilibrium; guided cycles; mass-transfer; plates; rectification column; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства