Харченко, Євген ІвановичПерегуда, Микола АнтоновичРубан, Ірина Сергіївна2017-06-022017-06-022016Харченко, Є. І. Плющення зерна пшениці в лабораторних умовах / Є. І. Харченко, М. А. Перегуда, І. С. Рубан // Хранение и переработка зерна. – 2016. - № 1(198). – С. 58-60.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/25412В статті наведено результати досліджень плющення зерна пшениці різної вологості та скловидності у лабораторному плющильному верстаті при різних величинах зазору між вальцями. Показано вплив вологості та скловидності на режими плющення пшениці. Доведено, що вихід продуктів плющення можна описати експоненціальним рівнянням. The results of the study of different crushing wheat grain moisture and vitreous laboratory flaking machine at different values of the gap between the rollers. The influence of humidity and vitreous regimes crushing wheat. It is proved that the yield of products can be described flattening eksponents equation.пшеницяплющеннявальцівологістьдобуток продуктівwheatrollershumidityextraction of productsкафедра технології зберігання і переробки зернаПлющення зерна пшениці в лабораторних умовахArticle