Інформаційна технологія визначення індивідуального ресурсу високотемпературних конструкцій енергомашинобудування - Штефан, Євгеній Васильович; Черноусенко, Ольга Юріївна; Башта, Анатолій Володимирович (My University, 2008)
Подано методику оцінювання індивідуального ресурсу високотемпературних елементів енергетичного обладнання на основі визначення теплового стану, напружено-деформованого стану та втомленості паропроводів, корпусів, роторів, стопорних клапанів турбомашин за типових режимів роботи енергоблоку. Методика ґрунтується на методах математичного моделювання з використанням цифрових моделей SOLlDWorks, ANSYS та COSMOSWorks у тривимірній постановці.

Filed method of evaluation of individual resource elements of high power equipment based on the determination of the thermal state of the stress-strain state of fatigue and steam lines, towers, rotors, locking valves of turbomachines for typical modes of unit. The technique is based on the methods of mathematical modeling using digital models SOLlDWorks, ANSYS and COSMOSWorks in three-dimensional formulation.
Keywords: напружено-деформований стан; математичне моделювання; Stressed-deformed state; mathematical modeling; SOLlDWorks; ANSYS; COSMOSWork; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки