Розроблення заходів очищення повітря робочої зони - Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович (My University, 2016)
Для розроблення технічних рішень щодо зменшення пилоутворення та попередження його впливу на виробничий персонал промислових підприємств, технологічне обладнання та навколишнє середовище було проведено дослідження з використанням методу аналізу технологічних відхилень при обґрунтуванні небезпек, які можуть виникати в результаті порушень технологічних регламентів виробництва та метод побудови "дерева подій" при дослідженні розвитку можливих ситуацій з урахуванням ефективності систем пиловловлення до кінцевого стану повітря робочої зони. За результатами проведеного аналізу стану повітря робочої зони, технологічних процесів і обладнання, було запропоновано метод визначення оптимальних параметрів складових системи очищення повітря виробничих приміщень промислових підприємств. In order to develop technical solutions to reduce dust and prevent its impact on the production staff of industrial enterprises, technological equipment and the environment was conducted using the method of analysis of process deviations in substantiating the dangers that can arise as a result of violations of technical specifications for production and method of construction "event trees "the study of possible situations with regard to dust collection efficiency of the final state air working area. The results of the analysis of the air of the working area, process technology and equipment, it was suggested method for determining the optimum parameters of components of air cleaning production facilities of industrial enterprises.
Keywords: кафедра екології та екоменеджменту; повітря робочої зони; air working area; пил; dust; небезпека; danger; очищення повітря; air purification