Технологія спреду з наповнювачем - Грек, Олена Вікторівна; Петрина, Алла Богданівна; Тимчук, Алла Вікторівна (My University, 2008)
Розроблена нова технологія виробництва спреду з наповнювачем, яка передбачає часткову заміну сухого знежиреного молока (маслянки) функціонально-технологічним інгредієнтом – екструдатом рису або пшениці. Встановлено, що його введення дозволяє покращити консистенцію, підвищити харчову та біологічну цінність готового продукту.
Keywords: харчування; nutrition; спред; плазма; екструзія; жир; маслянка; spread; plasma; extrudate; protein; fat; buttermilk; кафедра технології молока і молочних продуктів