Застосування цукрозамінника з унікальними властивостями у закладах ресторанного господарства - Цирульнікова, Віта Валентинівна (My University, 2012)
Доведено, що мальтит не піддається метаболізму бактеріями ротової порожнини, які, розщеплюючи цукор або крохмаль, виділяють кислоти, тобто не сприяє порушенню зубної емалі і розвитку карієсу. Враховуючи, що, подібно до інших поліолів, мальтит може надавати у великих дозах послаблюючий ефект, його не рекомендують застосовувати більше 100г на день. Послаблюючий ефект спостерігається і при більш низьких дозах (ЗО...50 г в день).
Keywords: кафедра готельно-ресторанної справи; кондитерські вироби; ресторанне господарство; цукрозамінник; кондитерские изделия; ресторанное хозяйство; сахарозаменитель; restaurant management; sweetener; confectionery