Korobka, Yuliya V.Podobiy, Olena2024-03-052024-03-052020Korobka, Y. Promising emulsifier in the food industry: physical and chemical properties of sucroglycerides and their rationing in food products / Y. Korobka, O. Podobiy // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 19-20 листопада 2020 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2020. – C. 57-59https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41990We have known nutritional supplements for thousands of years. Food additives by the FAO/WHO Commission according to the Codex Alimentarius include any substances not used as food or food ingredients, regardless of their nutritional value, and specially added for technological purposes to improve the organoleptic and other properties of food products in their production, handling, packaging, transportation or storage. One of these is the additive E474 - sugar glycerides.Харчові добавки відомі нам тисячі років. Харчовою Комісією ФАО/ВООЗ згідно з Кодексом Аліментаріус до харчових добавок відносяться будь-які речовини, що не використовуються як харчові продукти або харчові інгредієнти, незалежно від їх поживної цінності, і спеціально додані з технологічною метою для поліпшення органолептичних та інших властивостей харчових продуктів при їх виробництві, обробці, пакуванні, транспортуванні або зберіганні. Однією з таких добавок є добавка Е474 - цукрові гліцериди.enкафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівsugar glyceridesfood additivehydrophilic-lipophilic balanceцукрові гліцеридихарчова добавкагідрофільно-ліпофільний балансPromising emulsifier in the food industry: physical and chemical properties of sucroglycerides and their rationing in food productsThesishttps://orcid.org/0000-0002-2540-6811