Перифраза як об’єкт лінгвістичного дослідження - Приблуда, Людмила Михайлівна (My University, 2019)
Статтю присвячено проблемним питанням вчення про перифразу як мовну одиницю. Проаналізовано різні підходи до потрактування природи перифрази, її диференційних ознак та співвідношення з іншими частинами мови. The article is devoted to problematic questions of the doctrine of perifrase as a linguistic unit. Different approaches to the study of the nature of the periphrasis, its differential characteristics and its relation with other parts of the language are analyzed.
Keywords: номінація; вторинна номінація; перифраза; перифразова номінація; підходи до вивчення; nomination; secondary nomination; periphrasis; periphrases nomination; approaches to studying; кафедра гуманітарних дисциплін