Токсична дія отруйних рослин України, їх вплив на людину та навколишнє середовище - Шпякіна, Анна Ігорівна; Тарасенко, Роман Анатолійович; Семенова, Олена Іванівна; Бублієнко, Наталія Олександрівна (My University, 2015)
У світі відомо близько 10 тис. видів отруйних рослин, з яких в Україні росте до 250-300 видів. Отруйні рослини, в яких містяться токсини, являють собою серйозний ризик виникнення хвороби, травми або смерті у людей. Дія отруйних рослин зумовлена вмістом у них різних отруйних речовин: глікозидів, ефірних олій, алкалоїдів,органічних кислот, смол, токсоальбумінів та інших хімічних сполук.
Keywords: кафедра харчової хімії; алкалоїд; alkaloid; отруйні рослини; poisonous plants; кафедра екології та екоменеджменту