Рачок, Віталій ВікторовичСобачко, Данило ВолодимировичТеличкун, Юлія СтаніславівнаДесик, Микола ГригоровичТеличкун, Володимир Іванович2024-10-282024-10-282022Інноваційні рішення у виробництві багетів на потокових лініях / В. Рачок, Д. Собачко, Ю. Теличкун, М. Десик, В. Теличкун // Тренди Lean-виробництва та пакування харчової продукції : матеріали 11-ї Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції, 25 жовтня 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 56–57.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45163Дослідження закономірностей інтенсифікації процесу замішування пшеничного тіста, та впливу параметрів процесу на його готовність, накопичення вуглекислого газу, необхідного для розпушення тістових заготовок перед випіканням, особливостей екструлування газонаповненого тіста та отримання розпушених тістових заготовок на стадії формування, оптимізація конструкції робочих органів на кожному етапі виробництва лягли в основу створення багатофункціонального агрегату для виробництва багетів.The study of the patterns of intensification of the wheat dough kneading process and the influence of process parameters on its readiness, the accumulation of carbon dioxide required for the loosening of dough pieces before baking, the features of extruding gas-filled dough and obtaining loose dough pieces at the forming stage, and the optimization of the design of working bodies at each stage of production formed the basis for the creation of a multifunctional baguette production unit.ukзамішування тістабродіння тістаформування тістових заготовокробочі органидріжджове тістоkneading doughdough fermentationforming dough piecesworking bodiesyeast doughкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвІнноваційні рішення у виробництві багетів на потокових лініяхArticlehttps://orcid.org/0000-0001-8016-466X