Біодеградабельна їстівна плівка (Патент на корисну модель № 123298) - Шульга, Оксана Сергіївна; Шульга, Сергій Іванович (My University, 2018)
Біодеградабельна їстівна плівка містить плівкоутворювач, пластифікатор, гідрофобну складову та розчинник. Як плівкоутворювач використовують крохмаль та желатин, як пластифікатор - сечовину або гліцерин, як гідрофобну складову - рослинну олію, олеїнову кислоту, віск,парафін, як розчинник - молоко або сироватку. A biodegradable edible film contains a film forming agent, a plasticizer, a hydrophobic component and a solvent. As a film-forming agent, starch and gelatin are used as a plasticizer - urea or glycerol, as a hydrophobic component - vegetable oil, oleic acid, wax, paraffin, solvent - milk or whey.
Keywords: біодеградовані плівки; харчові продукти; biodegradable packaging; food products; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра харчової хімії