Спосіб виробництва сиркового продукту (Патент на корисну модель № 95372) - Іванов, Сергій Віталійович; Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна (My University, 2014)
Спосіб виробництва сиркового продукту, що включає одержання молочно-білкової основи, її охолодження, внесення наповнювачів та цукру, вимішування, фасування та охолодження, який відрізняється тим, що додатково вноситься яблучний пектин в клітковині в кількості 3,5–5,5 %, який перед внесенням у молочно-білкову основу піддають набуханню у пастеризованій сироватці, взятій у співвідношенні до цієї добавки як 3:1 з наступною тепловою обробкою за температури 93-97 °С із витримкою 4–5 хв та охолодженням до температури 18-22 °С. The method of manufacturing cheese products, including obtaining milk-protein basis, its cool, make filling and sugar, mixing, packaging and cooling, wherein additionally introduced apple pectin fiber in a number of 3,5-5,5%, which before making a protein in milk and subjected basis swelling in pasteurized whey taken in relation to this additive 3: 1, followed by heat treatment at a temperature of 93-97 ° C with exposure 4-5 minutes and cooled to a temperature of 18-22 ° C.
Keywords: сирковий продукт; cheese products; клітковина; cellulose; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра експертизи харчових продуктів