Аналіз існуючих гідродинамічних моделей процесу витягування волоконних світловодів - Зінькевич, Олексій Петрович; Сафонов, Володимир Михайлович; Нещадим, Олександр Михайлович (My University, 2015)
Виконано порівняння існуючих моделей витягування волоконних світловодів на основі їх особливостей в таких аспектах: реологічна модель; ізотермічність (неізотермічність); стаціонарність (нестаціонарність); врахування тих або інших сил в загальному балансі сил, діючих на витягаюче волокно; розмірність моделі; граничні умови; спосіб знаходження поля швидкостей та температур. Результатом дослідження є висновок про необхідність двовимірного розгляду обох сторін процесу – гідродинамічної і теплотехнічної. The article is carried out a comparison of existing models drawing optical fibers based on their characteristics in such aspects: rheological model; isothermal (nonisothermality); stationary (non-stationary); consideration of those or other forces in the overall balance of forces acting on the fiber is pulled; the dimension of the model; border conditions; solution method (finding) the velocity and temperature field.
Keywords: кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.; заготовка; зони формування; реологія; конститутивні рівняння; баланс сил; повна модель; harvesting; formation zone; rheology; constitutive equation; the balance of power; complete model