Mathematical modeling of thermal processing of meat products - Pavelko, Vladimir; Hrybkov, Serhii; Zaslavskiy, Arkady; Dmitrenko, Daria (My University, 2016)
У статті представлено математичне моделювання термообробки ковбасних виробів під час термічної обробки пароконденсатних камер на м'ясопереробних заводах. Термін обробки ковбаси та м'яса було розділено на кілька етапів, кожний етап тривалості попередньо визначався аналітичним рішенням теплопередачі для будь-якого особливого розміру ковбасного продукту. Послідовні етапи термічного процесу включають етап сушіння, стадію куріння та стадію готування ковбасних виробів. Тривалість кожної стадії термічної обробки ковбаси може бути розрахована пропонованими емпіричними рівняннями. Розраховуючи тривалість термічної обробки ковбасних виробів, початковий стан температури продукту вважається середнім значенням температури. Спеціально розроблений алгоритм теплового розрахунку термообробки ковбасних виробів дозволяє оцінити споживання теплової енергії для будь-якої даної обробки кухні, враховуючи зміни технологічних параметрів. Таким чином, математичну модель пропонується застосувати до теплових (структурних) проектних та інженерних розрахунків для вищезазначенихпарогенераторних камер.
Keywords: термообробка; м'ясні (ковбасні) вироби; математичне моделювання; термічні (структурні) проектування; розрахунку камер для приготування їжі; термообработка; мясная (колбасная) продукция; математическое моделирование; тепловые (структурные) расчетный; расчет варочных камер; heat treatment; meat (sausage) products; mathematical modeling; thermal (structural) design; calculation of the cooking chambers; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки