Спосіб виробництва напою з молочної сироватки (Патент на корисну модель №95376) - Іванов, Сергій Віталійович; Грек, Олена Вікторівна; Красуля, Олена Олександрівна; Чепель, Наталія Василівна (My University, 2014)
Спосіб виробництва напою з молочної сироватки, який включає внесення наповнювача, перемішування, теплову обробку, який відрізняється тим, що в якості наповнювача використовується клітковина рослинна з висівок жита в кількості 1,5-3,5 %, яку перед внесенням до основного об’єму сироватки піддають набуханню у пастеризованій молочній сироватці, взятій у співвідношенні до цього наповнювача як (3,5-2,5):1. The method of manufacturing a drink with whey, which includes making filler mixing, heat treatment, characterized in that a filler used vegetable fiber from rye bran quantity 1,5-3,5%, which before entering into the bulk serum subjected to swelling in pasteurized milk serum, taken in relation to this as filler (3,5-2,5): 1.
Keywords: напої; drinks; молочна сироватка; whey; кафедра технології молока і молочних продуктів; кафедра експертизи харчових продуктів