Особливості технологічних процесів з електроконтактним нагріванням у харчових виробництвах - Бабанова, Олена Ігорівна; Михайлов, Богдан Валерійович; Шевченко, Андрій Олександрович; Прасол, Світлана Володимирівна; Бондаренко, Дар’я Юріївна (My University, 2024)
Актуальним напрямом наукових досліджень, з метою вдосконалення харчових виробництв, є створення процесів з електроконтактним нагріванням. Раціональне здійснення таких процесів можливе лише за умов ретельного аналізу кожного конкретного процесу. Розглянуті процеси електроплазмолізу, електрофлотації, електростимуляції та ЕКН можуть бути застосовані як окремі, так і в різноманітних комбінаціях.

The current direction of scientific research, with the aim of improving food production, is the creation of processes with electrical contact heating. The rational implementation of such processes is possible only under the conditions of a thorough analysis of each specific process. The considered processes of electroplasmolysis, electroflotation, electrostimulation and ECN can be applied both separately and in various combinations.
Keywords: електроконтактне нагрівання; теплова обробка; харчові продукти; електроплазмоліз; електрофлотація; electric contact heating; heat treatment; food products; electroplasmolysis; electroflotation; кафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв