Бабанова, Олена ІгорівнаМихайлов, Богдан ВалерійовичШевченко, Андрій ОлександровичПрасол, Світлана ВолодимирівнаБондаренко, Дар’я Юріївна2024-12-102024Особливості технологічних процесів з електроконтактним нагріванням у харчових виробництвах / О. І. Бабанова, Б. В. Михайлов, А. О. Шевченко, С. В. Прасол, Д. Ю. Бондаренко // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : матеріали ХIІІ Міжнародної науково-технічної конференції, 21 листопада 2024 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 19–21.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/46019Актуальним напрямом наукових досліджень, з метою вдосконалення харчових виробництв, є створення процесів з електроконтактним нагріванням. Раціональне здійснення таких процесів можливе лише за умов ретельного аналізу кожного конкретного процесу. Розглянуті процеси електроплазмолізу, електрофлотації, електростимуляції та ЕКН можуть бути застосовані як окремі, так і в різноманітних комбінаціях.The current direction of scientific research, with the aim of improving food production, is the creation of processes with electrical contact heating. The rational implementation of such processes is possible only under the conditions of a thorough analysis of each specific process. The considered processes of electroplasmolysis, electroflotation, electrostimulation and ECN can be applied both separately and in various combinations.ukелектроконтактне нагріваннятеплова обробкахарчові продуктиелектроплазмолізелектрофлотаціяelectric contact heatingheat treatmentfood productselectroplasmolysiselectroflotationкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвОсобливості технологічних процесів з електроконтактним нагріванням у харчових виробництвахThesishttps://orcid.org/0000-0001-6906-158Xhttps://orcid.org/0000-0003-2459-7297https://orcid.org/0000-0002-0506-472Xhttps://orcid.org/0000-0002-7616-770X