Pasichnyi, VasylChebanenko (Omelchenko), KhrystynaPolumbryk, Maksim2015-03-252015-03-252015Antioxidants in food and food antioxidants / V. M. Pasichniy, Ch. V. Omelchenko, M. O. Polumbryk // Перспективи розвитку м'ясної, молочної та олієжирової галузей у контексті євроінтеграції : програма та матеріали четвертої міжнародної науково-технічної конференції, 24 — 25 березня 2015 р. – К. : НУХТ, 2015. – С. 17-18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/19830One of the major changes that occurs during processing, distribution and final preparation of food is oxidation. The main adverse effect of food oxidizing is a change in sensory quality, rancidity, vitamin destruction, color and food quality loss. Antioxidants are one of the principal ingredients that protect food quality by preventing oxidative deterioration of lipids.otherlipidsantioxidantsoxidationліпідиокисленняантиоксидантикафедра екологічної безпеки та охорони працікафедра харчової хіміїкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівAntioxidants in food and food antioxidantsOther