Фізико-хімічні методи оцінки антиоксидантних властивостей сировини, призначеної для виробництва оздоровчих харчових продуктів - Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2020)
Проведений аналіз свідчить про те, що наразі існує великий арсенал різних методів визначення антиоксидантної активності рослинної сировини та продуктів її перероблення. При контролі якості продукції оздоровчого призначення варто використовувати фотометричні, люмінесцентні, флуоресцентні, електрохімічні методи досліджень. Запропонувати загальний універсальний метод для оцінки антиоксидантних властивостей досить складно, тому фахівці обирають конкретний метод дослідження залежно від поставленої мети та апаратурного оснащення лабораторій. The analysis shows that there is currently a large arsenal of different methods for determining the antioxidant activity of plant raw materials and products of its processing. When controlling the quality of health products should use photometric, fluorescent, fluorescent, electrochemical research methods. It is difficult to propose a general universal method for assessing the antioxidant properties, so experts choose a specific research method depending on the purpose and equipment of laboratories.
Keywords: антиоксидантні властивості; антиоксидантна активність; фізико-хімічні методи; функціональний харчовий продукт; antioxidant properties; antioxidant activity; physicochemical methods; functional food product; кафедра технології оздоровчих продуктів