Негативний вплив пестицидів на життєдіяльність людини - Онопрієнко, С. О.; Нещадим, Лариса Петрівна (My University, 2008)
Всі агрохімікати мають токсичні властивості, вони призводять до отруєння домашніх тварин, загибелі риби, зникнення фауни, отруєння та захворювання людей. У роботі аналізується поділ пестицидів на групи залежно від призначення, їх вплив на здоров’я людини, шляхи потрапляння до організму людини, розпізнавання отруєння отрутохімікатами і можливі запобіжні заходи щодо отруєння пестицидами. All agricultural chemicals have toxic properties, they lead to the poisoning of pets, loss of fish fauna extinction, poisoning and human disease. The paper analyzes the pesticide division into groups depending on the destination and their impact on human health, ways of getting into the human body, face poisoning by pesticides and possible preventive measures for pesticide poisoning.
Keywords: пестициди; отрутохімікати; сільськогосподарська продукція; pesticides; chemicals; agricultural products; кафедра екології та екоменеджменту