Керування циклами ректифікації за допомогою механотронних підсистем на основі пневмоелектроавтоматики - Булій, Юрій Володимирович; Бєляєв, Юрій Борисович; Шиян, Петро Леонідович; Ельперін, Ігор Володимирович; Куц, Анатолій Михайлович (My University, 2014)
Експериментально обґрунтовано доцільність використання механотронних підсистем в брагоректифікаційних установках. Технічне рішення дозволяє забезпечити роздільний рух рідинної і парової фаз, здійснювати керовані цикли затримки та переливу рідини, збільшити поверхню контакту фаз на 20 %, подовжити інтервал їх контакту на тарілках для досягнення фазової рівноваги, підвищити ефективність масообміну та ступінь вилучення ключових домішок. Experimentally expediency of using of mechanotronics subsystems in rectification installations. Solution allows you to maintain separate the motion of the liquid and vapor phases, managed to delay loops and filling, increase the surface area of contact of phases by 20 %, to extend the interval of their contact on the plates for the achievement of phase balance, increase the efficiency of mass transfer and the degree of extraction of key contaminants.
Keywords: ректифікація; органічні домішки; механотронна підсистема; rectification; the organic impurities; mechatronics subsystem; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка