Підвищення рівня безпеки праці на підприємствах харчової промисловості на основі прогнозування ризиків травмування - Євтушенко, Ольга Володимирівна (My University, 2014)
Ілюстративний матеріал для захисту дисертації. Дисертація присвячена вирішенню актуального науково-прикладного завдання щодо створення методики підвищення рівня безпеки праці на підприємствах харчової промисловості на основі прогнозування ризиків виробничого травматизму. Розроблено методи дослідження причинно-наслідкових зв'язків, характерних для процесів травмування на підприємствах харчової промисловості. Удосконалено методи прогнозування ризиків виробничого травматизму. Досліджено причинно-наслідкові зв'язки, що призводять до травмування на підприємствах харчової промисловості та впливу на них профілактичних заходів. Розроблено алгоритми та технічні проекти інформаційно-аналітичної системи для оперативного аналізу стану умов праці на підприємстві, визначення раціональних напрямків профілактики виробничого травматизму та обґрунтування організаційних заходів з охорони праці. Иллюстративный материал для защиты диссертации. Диссертация посвящена решению актуальной научно-прикладной задачи по созданию методики повышения уровня безопасности труда на предприятиях пищевой промышленности на основе прогнозирования рисков производственного травматизма. Illustrative material for the defence of a dissertation. The statistical analysis of accidents is carried out on the enterprises of food industry. The methods of cause-result connections research, natural for the processes of injuring on the enterprises of food industry are developed. The methods of traumatic risks forecasting are improved. Investigation of cause-result connections which result in injuring on the food industry enterprises influence on them of prophylactic measures is made. Algorithms and technical projects of the information-analytical system for the operative analysis of the labor on an enterprise, determination of rational directions of traumatism and ground of organizational measures are developed on a labor protection.
Keywords: травматизм; безпека праці; нещасний випадок; охорона праці; профілактика виробничого травматизму; матриця ризиків; головна компонента; traumatism; safety of labor; accident; labour protection; prophylaxis of traumatism; matrix of risks; main component; кафедра екології та екоменеджменту