Бабкіна, Ірина ВолодимирівнаШевченко, Андрій ОлександровичБабанов, Ігор ГеннадійовичБабанова, Олена Ігорівна2019-06-252019-06-252017Бабкіна, І. В. Інтенсифікація теплової обробки харчових продуктів за умови комбінованого запікання з електроконтактним нагріванням / І. В. Бабкіна, А. О. Шевченко, І. Г. Бабанов, О. І. Бабанова // Стратегия качества в промышленности и образовании : сборник материалов XIII Международной конференции, 5-8 июня 2017 г. - Варна, Болгария. – ТУ-Варна, 2017. – Т. 2. - С. 44-49.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29914Розглянуто багатофункційний пристрій теплової обробки харчових продуктів. Реалізований в даному апараті комбінований спосіб теплової обробки кулінарних виробів передбачає використання електроконтактного методу нагріву (ЕКН) поряд з поверхневим та інфрачервоним (ІЧ). За їх сумісного впливу необхідно визначити раціональні параметри роботи трьох різних теплогенеруючих пристроїв, що забезпечить кулінарну готовність виробів за найменших витрат часу та енергії. Тому, виникає потреба у проведенні модельного розрахунку комбінованого процесу запікання, що має підтвердити його переваги за показником тривалості теплової обробки. Considered a multi-functional device for heat treatment of food products. The combined method of heat treatment of culinary products implemented in this apparatus involves the use of electrocontact heating (ECN) along with surface and infra-red (IR). For their joint influence it is necessary to determine the rational parameters of the work of three different heat-generating devices, which will ensure the culinary readiness of the products at the least cost of time and energy. Therefore, there is a need for a model calculation of the combined process of baking, which must confirm its advantages in terms of the duration of heat treatment.uk-UKтеплова обробказапіканняінтенсифікаціяелектроконтактний нагрівхарчові продуктиheat treatmentbakingintensificationelectrocontact heatingfoodкафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвІнтенсифікація теплової обробки харчових продуктів за умови комбінованого запікання з електроконтактним нагріваннямThesis