Бобові, як додаткова сировина для виробництва пресервів підвищеної харчової цінності - Король, Руслан Іванович; Сидорук, Дмитро Сергійович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна (My University, 2023)
Бобові є джерелом вітамінів групи В та фолієвої кислоти, містять значну кількість клітковини, яка допомагає травленню, поліпшує виведення токсичних речовин з організму, і в комбінації з білком надає відчуття ситості. Бобові допомагають виводити надлишки холестерину, а також містять антиоксиданти, які зміцнюють захисні функції організму. В лабораторних умовах було розроблено рецептури рибних пресервів підвищеної харчової цінності з оселедця слабосоленого у вигляді філе-шматочків у томатному соусі з додаванням пюре з квасолі та обсмажених овочів – моркви та цибулі. Legumes are a source of vitamins of group B and folic acid, contain a significant amount of fiber, which helps digestion, improves the removal of toxic substances from the body, and in combination with protein provides a feeling of satiety. Legumes help remove excess cholesterol, and also contain antioxidants that strengthen the body's protective functions. In laboratory conditions, recipes of fish preserves of increased nutritional value were developed from lightly salted herring in the form of fillet pieces in tomato sauce with the addition of mashed beans and fried vegetables - carrots and onions.
Keywords: пресерви; пюре; бобові; квасоля; харчова цінність; preserves; puree; legumes; bean; nutritional value; кафедра технології консервування