Дослідження напруженого стану у багатозв’язаній півплощині, що виникає під дією теплового та механічного навантажень - Лисенко (Звьоздочкіна), Олена Анатоліївна; Лисенко, Валентин В. (My University, 2006)
У роботі розглянута задача класичної незв'язаної термопружності про тиск нагрітого штампу в півплощину з квадратним отвором, на межі якого задано механічне навантаження і температурні умови. Сформульовані основні принципи методики, що дозволяє розвязувати такі задачі для напівобмежених тіл. Досліджено поле напружень, що виникає в даній області під дією нестаціонарної температури, за граничних умов гармонійного типу. Проведений аналіз отриманих результатів для розглянутої області при рішенні незв'язаною термопружною і пружною задач.
Keywords: термопружність; півплощина; теплове навантаження; механічне навантаження; температура; termoelastic; mechanical loading; half-plane; temperature; thermal loading; кафедра економіки праці та менеджменту