Єщенко, Оксана АнатоліївнаМирончук, Валерій Григорович2012-11-122012-11-122001Єщенко, О. А. Підвищення ефективності роботи продуктових відділень цукрових заводів / О. А. Єщенко, В. Г. Мирончук // Харчова промисловість. - 2001. - № 1(46). - С. 72-74.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/3626На основі теорії змішування компонентів уточнено модель і розроблено комп’ютерну програму розрахунку і прогнозування кількісних та якісних показників роботи продуктового відділення цукрового заводу, що дає змогу за допомогою персонального комп’ютера залежно від змін характеристик початкових і проміжних продуктів прогнозувати та оперативно корегувати регламент роботи всього кристалізаційного відділення і його окремих ділянок. Це забезпечує раціональне ведення технологічного процесу з метою одержання товарного цукру стандартної якості за найменших енергетичних витрат.Based on the theory of mixing refined model and a computer program for calculating and forecasting of quantitative and qualitative indicators of product department of a sugar factory, which allow using a personal computer, depending on the changes in the characteristics of initial and intermediate products anticipate and quickly adjust the rules of the entire department and its crystallization individual sites. This provides a sound management process in order to obtain commercial sugar of standard quality at the lowest energy cost.otherбагатоступенева кристалізація цукрозиуніверсальна модельобчислювальний експериментдоброякісністьсхема з рециркуляцієюоптимізаційна модельmulti-stage crystallization of sucroseuniversal modelcomputational experimentpurityrecycling schemeoptimization modelкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняПідвищення ефективності роботи продуктових відділень цукрових заводівArticle