Гулак, Олена ВолодимирівнаПоліщук, Галина Євгеніївна2013-04-052013-04-052013Гулак, О. В. Удосконалення процесу екстрагування у технології морозива / О. В. Гулак, Г. Є. Поліщук // Технічні науки : стан, досягнення і перспективи розвитку м'ясної, олієжирової та молочної галузей : матеріали другої міжнародної науково-технічної конференції. - Київ, 2013. - С. 105.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7330Традиційне періодичне твердофазне екстрагування у виробництві морозива здійснюють у ваннах тривалої пастеризації (мацерація), проте даний спосіб характеризується рядом недоліків. Найбільш перспективним у цьому відношенні є екстрактор з вібраційною системою перемішування, що забезпечує належні інтенсивні гідродинамічні умови протікання процесу, наближає активну поверхню взаємодіючих фаз до 100 % та повністю виключає ефект екранування поверхні твердих часточок. Traditional intermittent Solid Phase Extraction in ice cream production is carried out in a long bath pasteurization (maceration), but this method is characterized by several shortcomings. The most perspective in this regard is the extractor from vibrational mixing system, which ensures proper intense hydrodynamic conditions of the process, brings the active surface of the interacting phases to 100% and completely eliminates the effect of shielding the surface of solid particles.otherморозивоice creamвіброекстрагуванняvibration extractionрослинний екстрактplant extractкафедра технології молока і молочних продуктівУдосконалення процесу екстрагування у технології морозиваThesis