Проблеми методологій і передумов гармонізації системи бухгалтерського обліку в Україні - Ткаченко, Надія Марківна (My University, 2010)
Розглянуто витоки бухгалтерського обліку як науки; систему, розвиток в період становлення ринкової економіки в Україні; реформування і його вплив, на фаховий рівень, методологічні засади і реформування методології на бухгалтерський облік, на процес його ведення; гармонізацію бухгалтерського обліку.

We consider the origins of accounting as a science, system development during the period of market economy in Ukraine reform and its impact on the professional level, methodological principles and reforms in accounting methodology, to process it; harmonization of accounting.
Keywords: ринкова економіка; бухгалтерський облік; економіка України; market economics; accounting; economics Ukraine; кафедра обліку і аудиту