Вплив аспектів філософії Аюрведи на сучасні концепції фармацевтичної і харчової промисловостей - Попова, Інна Вадимівна; Мазур, Лариса Михайлівна (My University, 2017)
В сучасних умовах традиційна Аюрведична медицина може відігравати важливу роль в розумінні науки про харчування в цілому і в медицині зокрема. Описуються вимоги, щодо правил харчування в медичній практиці, з точки зору Аюрведичній медичної традиції. Робиться акцент на факторах, які визначають вплив їжі на організм. Велика увага приділяється впливу їжі на індивідуальні особливості організму. In modern conditions the traditional Ayurveda medicine can play an important role in comprehension of nutrition science generally and in particularly medicine. The demands, shown to nutrition rules in medical practice, are described from the point of view of Ayurveda medical tradition. The emphasis is made on factors which define the impact of nutrition on organism. The great attention is paid to the impact of nutrition on specific features of organism.
Keywords: аюрведичне харчування; аюрведична медицина; правильне харчування; ayurvedic nutrition; ayurvedic medicine; proper nutrition; філософія аюрведи; ayurveda philosophy; кафедра харчової хімії