Розробка технології січених напівфабрикатів для профілактики йодо- та селенодефіциту - Крижова (Венглюк), Юлія Петрівна; Антонюк, Марія Миколаївна; Галенко, Олег Олександрович; Корзун, Віталій Наумович (My University, 2010)
В основу створення нових рецептур котлет та тюфтельок покладено поєднання м'ясної і рибної сировини з використанням водоростей цистозіри чорноморської і фукуса з метою збагачення їх йодом, селеном, незамінними амінокислотами. Введення 2% морських водоростей до м'ясних та рибних січених напівфабрикатів на 100% сировини забезпечує добову потребу йоду та селену для організму людини. The foundation of new recipes cutlets and meatballs was the use of meat and raw fish with seaweed zystoseira and fucus in order to enrich their iodine, selenium, essential amino acids. Introduction 2% seaweed fish and meat chopped semi-finished products are 100% raw material provides the daily requirement of iodine and selenium for the human body.
Keywords: мікроелементи; амінокислоти; напівфабрикати січені; цистозіра; фукус; minerals; amino acids; chopped semi-finished; zystoseira; fucus; кафедра біотехнології і мікробіології; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів