Яценко, Ольга ВолодимирівнаЮщенко (Гончар), Наталія МихайлівнаПасічний, Василь МиколайовичМиколів, Іван Михайлович2018-11-282018-11-282018Ефективність використання окремих полісахаридів у складі стабілізаційних комплексів для масляних пасит / О. В. Яценко, Н. М. Ющенко, В. М. Пасічний, І. М. Миколів // XIV International scientific conference «Science in 2018». – Morrisville, USA, 2018. - С. 13-16.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/28554Авторами аргументовано доцільність розробки стабілізаційних комплексів для масляних паст на основі концентрату молочного білка у поєднанні із полісахаридами - гуаровою, ксантановою, камедями та камеддю рожкового дерева, що дозволить підвищити ефективність системи за рахунок синергізму її складових. Введення до складу продуктів білково-полісахаридних комплексів у кількості 30,0...50,0% до загальної маси продукту дозволить забезпечити стабільність структури масляних паст. The authors argued the expediency of developing stabilization complexes for oil paste on the basis of milk protein concentrate in combination with polysaccharides - guaric, xanthan, gum, and gummed gum, which would increase the efficiency of the system due to the synergy of its components. Introduction into the products of protein polysaccharide complexes in the amount of 30,0 ... 50,0% to the total weight of the product will allow to ensure the stability of the structure of oil paste.uk-UKмасляна пастаbutter pasteбілково-полісахаридний комплексprotein-polysaccharide complexкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняЕфективність використання окремих полісахаридів у складі стабілізаційних комплексів для масляних пастArticle