Використання ферментного препарату, що має ксиланазну та ліпазну активність при виробництві макаронних виробів з хлібопекарського борошна - Волощук, Галина Іванівна; Юрчак, Віра Гаврилівна; Голікова, Тетяна Петрівна; Кірєєва, Катерина Михайлівна (My University, 2011)
У роботі проаналізовано застосування ферментного препарату Veron NDL (AB Enzymes) при виготовленні макаронних виробів. Досліджено структурно-механічні властивості тіста, вивчено вплив добавки на колоїдні процеси в тісті. Термогравіметричними дослідженнями встановлено перерозподіл води за формами зв’язку в результаті внесення ферментного препарату. Встановлено оптимальне дозування добавки у разі перероблення хлібопекарського борошна зниженої якості. Using of enzymatic additive Veron NDL (AB Enzymes) in macaroni producing has been analyzed. The structure-mechanical properties of the dough have been researched. Effect of enzymatic additive to the colloidal processes in dough has been studied. Additive causes redistribution of water bounds. The optimal dosage of additive in case of poor quality flour using has been determined.
Keywords: ферментний препарат; колоїдні процеси; форми зв’язку вологи; оптимальне дозування; enzymatic additive; colloidal processes; forms of water bound; optimal dosage; кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; кафедра готельно-ресторанної справи