Що таке краєзнавство? Роль краєзнавства у вивченні історії - Голобородько, Олександр Олександрович; Курас, Артем Іванович (My University, 2016)
Кожен свідомий українець повинен знати історію свого краю, як жили його предки і чим займались вони на рідній землі, яку культурну спадщину залишили після себе минулі покоління. Все це ми дізнаємось із науки краєзнавства. Very well-informed Ukrainian must know the history of his country as lived his ancestors and what they were doing on their native land, which is a cultural heritage left behind the past generations. We learn all this from the science of local lore.
Keywords: народознавчі дослідження; народний побут; історія України; ethnographic research; folk life; history of Ukraine; кафедра гуманітарних дисциплін