Корпоративні облігації як джерело позикового фінансування - Баталова (Понежда), Олена Анатоліївна (My University, 2013)
В сучасних умовах, коли традиційні джерела фінансування є неефективними для підприємств, з’являються нові механізми залучення додаткових коштів, серед яких особливе місце посідають корпоративні облігації. Саме емісія облігацій є перспективним джерелом позикового фінансування підприємств і може слугувати альтернативою банківському кредитуванню. Ефективність залучення фінансових коштів залежить від того, наскільки грунтовно розроблена концептуальна схема емісійної політики підприємства. In modern terms, when traditional sourcings are uneffective for enterprises, new mechanisms appear bringing in of additional money, among which the special place is occupied by corporate bonds. Exactly emission of bonds is the perspective source of the loan financing of enterprises and can serve as an alternative the bank crediting. Effectiveness of mobilising capital depends on conceptual scheme of enterprise’s emission policy judiciousness.
Keywords: корпоративні облігації; концепція емісії; емісійна політика підприємства; corporate bonds; conception of emission; enterprise emission policy; кафедра економіки праці та менеджменту