Використання онтологій підбору при проведенні наукових робіт - Чернецький, Ігор Станіславович; Атамась, Артем Іванович; Шаповалов, Євгеній Борисович; Шаповалов, Віктор Борисович; Булгаков, Ілля Володимирович (My University, 2015)
У статті розглянуто сучасні підходи до реалізації наукового методу. Охарактеризовано його основні етапи та особливості. Представлено сучасні підходи щодо створення та використання науково-організаційних онтологій. Подано особливості побудови онтологій. Описано онтологію вибору. Розглянуто особливості роботи та створення онтології підбору лабораторного обладнання для проведення наукових досліджень.
Keywords: кафедра харчової хімії; онтологія; ontology; онтологічний журнал; ontological magazine; науковий метод; scientific method; наука; science; лабораторне обладнання; laboratory equipment; підбір; selection; онтологія вибору; ontology of choice