Олішевський, Валентин ВікторовичМаринін, Андрій ІвановичБілик, Олена АнатоліївнаВасильченко, Тетяна Олександрівна2016-05-242016-05-242015Комплексне збагачення хлібобулочних виробів мінеральними речовинами / В. В. Олішевський, А. І. Маринін, О. А. Білик, Т. О. Васильченко // Хранение и переработка зерна. – 2015. – №2 (191). – С. 48-51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/23403В статті розглянуто збалансованість мінерального складу хлібобулочних виробів і встановлено необхідність його збагачення. Досліджено можливість застосування комплексного преміксу «Наномікроєнт», до складу якого входять оксиди кремнію, магнію, заліза, кальцію, марганцю, натрію, кальцію, для використання у хлібопекарській промисловості. Доведено, що у разі використання «Наномікроєнт» зменшується дозування солі до 0,6 % до маси борошна та покращується мінеральний склад хлібобулочних виробів. The paper presents a study the balance of the mineral composition of bakery products and the need to set its enrichment. The possibility of an integrated premix "Nanomikroent", which is composed of oxides of silicon, magnesium, iron, manganese, sodium, calcium, for use in the baking industry. It is proved that in case of "Nanomikroent" salt dosage is reduced to 0.6% by weight of the flour and the mineral composition of improved bakery products.uk-UKмінеральний складхлібобулочні виробикомплексний показник якостікафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівкафедра технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектуванняmineral compositionbakery productscomprehensive indicator of qualityКомплексне збагачення хлібобулочних виробів мінеральними речовинамиArticle