Спосіб визначення водо- та жиропоглинаючої здатності продуктів (Патент на винахід № 29907) - Клименко, Михайло Миколайович; Шевченко (Кишенько), Ірина Іванівна; Сербова, Марія Іванівна (My University, 2000)
Розроблено спосіб визначення стабільності м’ясних емульсій, який включає початкове зважування проби, витримування зануреної у рідку фазу проби, який відрізняється тим, що пробу розміщують у приладі для набухання, витримування проводять до максимальних показників індикатора потім проводять розрахунок за формулою. Технічний результат: при використанні цього способу можна визначити початкову та кінцеву стадію процесу, а також запобігти великій похибці у результаті вимірювання. A method of determining stability of meat emulsions comprising an initial weighting sample holding submerged in the liquid phase samples , characterized in that the sample is placed in gear to raise , hold to hold the maximum performance indicator calculation is then carried out as follows . The technical result : when using this method to determine the initial and final stage of the process and prevent the resulting high level of accuracy of measurement.
Keywords: набухання; індикатор; стабільність; м’ясні емульсії; рідка фаза; liquid phase; swelling indicator; stability; meat emulsions; кафедра технології м’яса і м’ясних продуктів