Клименко, Михайло МиколайовичШевченко (Кишенько), Ірина ІванівнаСербова, Марія Іванівна2014-04-092014-04-092000Патент на винахід 29907 А G 01N 25/26 Спосіб визначення водо- та жиропоглинаючої здатності продуктів / Клименко М. М., Кишенько І. І., Сербова М. І., патентовласник – НУХТ; заявл. 29.12.1999; опубл. 15.11.2000, Бюл. № 6https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13856Розроблено спосіб визначення стабільності м’ясних емульсій, який включає початкове зважування проби, витримування зануреної у рідку фазу проби, який відрізняється тим, що пробу розміщують у приладі для набухання, витримування проводять до максимальних показників індикатора потім проводять розрахунок за формулою. Технічний результат: при використанні цього способу можна визначити початкову та кінцеву стадію процесу, а також запобігти великій похибці у результаті вимірювання. A method of determining stability of meat emulsions comprising an initial weighting sample holding submerged in the liquid phase samples , characterized in that the sample is placed in gear to raise , hold to hold the maximum performance indicator calculation is then carried out as follows . The technical result : when using this method to determine the initial and final stage of the process and prevent the resulting high level of accuracy of measurement.otherнабуханняіндикаторстабільністьм’ясні емульсіїрідка фазаliquid phaseswelling indicatorstabilitymeat emulsionsкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб визначення водо- та жиропоглинаючої здатності продуктів (Патент на винахід № 29907)Other