Зарубіжний досвід регулювання природокористування та охорони навколишнього середовища - Салатюк, Ніна Миколаївна (My University, 2010)
В статті аналізуються сучасні інструменти та методи регулювання природокористування та захисту довкілля, що використовуються в розвинених країнах світу. Акцентується увага на необхідності більш широкого і системного впровадження зарубіжного досвіду у вітчизняну практику екологічного регулювання.
Keywords: екологічні нормативи; природокористування; захист природного середовища; екологізація суспільного виробництва; екологічне регулювання; экологические нормативы; природопользование; защита природной среды; экологизация общественного производства; экологическое регулирование; ecological norms; deploying of natural resources; defense of nature environment; ecologization of common production; ecological regulation; кафедра економічної теорії