Застосування ABC- та XYZ-аналізу для управління товарними запасами ювелірної продкції - Роганова, Ганна Олександрівна (My University, 2010)
У статті адаптовано ABC- XYZ-аналіз до управління товарними запасами ювелірної продукції торговельно-виробничого підприємства. Розроблено відповідні рекомендації, реалізація яких дозволить: прогнозувати обсяги продажів ювелірних виробів наступних періодів; знизити ризик перебоїв в торгівельно-виробничій діяльності підприємства;знизити сумарний товарний запас; у цілому підвищити ефективність управління товарними запасами підприємства.
Keywords: ювелірні вироби; номенклатурна позиція; ABC analysis; графічний метод; показники оборотності; ювелирные изделия; XYZ analysis; графический метод; показатели оборачиваемости; jewelry; nomenclatural position; turnover rates; кафедра фінансів