Романова, Зоряна МиколаївнаКарпутіна, Маргарита ВіталіївнаОлійник, Світлана Іванівна2023-12-132023-12-132023Романова, З. М. Дослідження процесів ферментації для стабілізації стійкості пива / З. М. Романова, М. В. Карпутіна, С. І. Олійник // BEER. Technologies & Innovations. – 2023. – 2(27). – С. 30-34.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41745Одним із основних споживчих показників готового пива є його стійкість. Під час зберігання пива з часом у ньому відбуваються окисні процеси. Завдяки кисню, який вступає в хімічні реакції з жирними кислотами, вітамінами, амінокислотами та ароматичними речовинами, утворюються сполуки, що змінюють колір, смак і фізико-хімічні показники. Одночасно з фізико-хімічними процесами, що відбуваються під час зберігання пива, можуть протікати і мікробіологічні процеси, які сприяють мікробіологічному забрудненню готового пива.otherокисненнясуслодріжджіпобічні продукти бродінняполіфенолипиводинаміка зброджуванняoxidationwortyeastfermentation by-productspolyphenolsbeerfermentation dynamicsкафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробстваДослідження процесів ферментації для стабілізації стійкості пиваArticle