Шевчук, ОксанаМалежик, Іван ФедоровичШутюк, Віталій Володимирович2014-04-142014-04-142014Шевчук, О. О. Зміна концентрацій вологи і цукрів груші під час сушіння / О. О. Шевчук, І. Ф. Малежик, В. В. Шутюк // Наукові здобутки молоді — вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 80 Ювілейн. Міжнар. наук. конф. мол. учен., асп. і студ., 10 - 11 квітня 2014 р. – К. : НУХТ. – 2014. - Ч. 1. - С. 422-423.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/13905У цій роботі описано процес сушіння груш за різних температур. З можливих методів сушіння було вибрано такий метод, який забезпечував зберігання якості готового продукту. Розглянуто стадії процесу сушіння, зміни вологовмісту та вмісту цукрів по всьому об’єму плода груші, наведено графіки цих змін. Для адаптування традиційних режимів сушіння груші до промислових умов з отриманням продукту високої якості автори досліджували зміну концентрації цукрів та вологи по радіальному перерізу плода.uk-UKсушіннягрушавологовмістцукрисушкагрушавлагосодержаниесахараdryingpearmoisturesugarsкафедра процесів і апаратів харчових виробництвкафедра технології консервуванняЗміна концентрацій вологи і цукрів груші під час сушіння