Переработка козьего молока и молозива для получения лекарственных препаратов - Лыч, Инна Валентиновна; Солошенко, Катерина Игоревна; Волошина, Ирина Николаевна (My University, 2020)
В роботі показаний стимулювальний вплив білків козиного молозива на неспецифічні імунні реакції фагоцитозу, Також доведений інгібувальний вплив щодо патогенних бактеріальних культур. Показана перспективність використання білкових компонентів козиного молозива для сухих дитячих сумішей.

In the article shows the stimulatory effect of goat colostrum proteins on non-specific immune reactions of phagocytosis, and the inhibitory effect on pathogenic bacterial cultures is also proven. The perspective of using protein components of goat colostrum for dry baby formulas is shown.
Keywords: молозиво; суміш біоактивних фрагментів молозива; патогенні мікроорганізми; імунітет; фагоцитоз; colostrum; mixture of bioactive fragments of colostrum; pathogenic microorganisms; immunity; phagocytosis; кафедра біотехнології і мікробіології