Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю (Деклараційний патент на винахід № 66712 A) - Сімахіна, Галина Олександрівна; Чагайда, Андрій Олегович (My University, 2004)
Спосіб очищення тростинного цукру-сирцю включає дефекосатураційне оброблення змішаної клеровки, яка складається з клеровки половини тростинного цукру-сирцю, що надходить на перероблення, і всієї клеровки жовтого цукру останньої кристалізації. Згідно з винаходом, другу половину тростинного цукру-сирцю, що надходить на перероблення, спочатку очищають шляхом афінації клеровкою жовтого цукру II кристалізації при температурі 40-45°С протягом 30-40 хвилин, після чого відділяють афінаційний відтік і проводять розчинення афінованого тростинного цукру-сирцю очищеною змішаною клеровкою. A method for the raw cane-sugar purification involves defecosaturation processing the mixed clarification product consisting of that of a half of the raw cane-sugar being supplied to reprocessing, and of all clarification product of the last crystallization brown sugar. According to the invention the second half of raw cane-sugar being supplied to reprocessing is first purified by means of affination with the second crystallization brown sugar clarification product for 30-40 minutes at the temperature of 40-45°С, thereafter the affination outflow is separated and the affinated raw cane-sugar is dissolved with the purified mixed clarification product.
Keywords: спосіб очищення; method for cleaning; тростинний цукор-сирець; raw cane-sugar; клеровка; clarification product; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра технології оздоровчих продуктів