Чернюшок, Ольга АнатоліївнаКочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівнаПухляк, Анастасія Григорівна2013-10-282013-10-282013Чернюшок, О. А. Дія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочної / О. А. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, А. Г. Пухляк // Харчова промисловість. – 2013. - № 14. – С. 53-58.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/10710В статті наведено результати мікробіологічних досліджень сироватки молочної, що оброблена електроіскровими розрядами з напругою 30…45 кВт та кількістю імпульсів від 5 до 25 з кроком 5. Встановлено, що обробка електричними розрядами з напругою 45кВ та кількістю розрядів 15…25 найефективніша, так як загальна кількість мікроорганізмів сироватки молочної, зменшилась в середньому на 50…55 %. Доведено, що електрогідравлічний ефект має інактивуючу дію на всі види мікроорганізмів, що досліджувались Article contains research results of milk whey processed by electrospark discharges with 30…45kW and impulse quantity ranging from 5 to 25 with a step of 5. It is determined that electrospark discharge processing with 45kW and discharge quantity of 15…25 is the most effective as a total quantity of microorganisms in milk whey decreased on average by 50…55%. It is confirmed that electrohydraulic influence has inactivated effect on all kinds of microorganisms subject to research.otherсироватка молочнаелектроскрові розрядимікробіологічні показникиінактиваціяmilk wheyelectrospark dischargemicrobiological indicatorsinactivationкафедра технології молока і молочних продуктівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівДія електричних розрядів на мікробіологічні показники сироватки молочноїArticle