Перспективи застосування аюрведи у вітчизняній індустрії гостинності - Пирoг, Світлана Володимирівна; Голікова, Тетяна Петрівна (My University, 2017)
У статті охарактеризовано систему Аюрведи та її застосування у сучасних засобах розміщення. Показано, що практики Аюрведи набувають популярності далеко поза межами Індії і можуть організовуватись як у формі аюрведичних клінік, так і на базі SPA-готелів. Проаналізовано концепції подібних європейських закладів. Показано, що перспективним є інтеграція Аюрведи в західному та південному регіоні України, що сприятиме зростанню конкурентоспроможності вітчизняних закладів гостинності. The paper deals with system Ayurveda and its applying at the hotel establishments. It has been shown that practice Ayurveda get popularity far beyond India and may be organized as in form of Ayurvedic clinic and at the ground of SPA-hotels. The concepts of similar European establishments have been analyzed. It has been shown that integration of Ayurveda is perspective in the west and south region of Ukraine. It will encourage the growth of competitiveness of the domestic establishments of hospitality.
Keywords: aюрведа; готель; конкурентоспроможність; ayurveda; hotel; competitiveness; кафедра готельно-ресторанної справи