Калініченко, Ася ОлександрівнаАрсеньєва, Лариса ЮріївнаПасічний, Василь Миколайович2020-12-232020-12-232017Калініченко, А. О. Використання електронного носа та ймовірнісної нейронної мережі для ідентифікації ковбас / А. О Калініченко, Л. Ю Арсеньєва, В. М. Пасічний // Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Серія : Хімія. – 2017. – Т. 2, № 52. – С. 47–51.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32409Запропоновано спосіб ідентифікації ковбасних виробів та визначення масового вмісту в них соєвих продуктів із викори- станням електронного носа та ймовірнісної нейронної мережі. Оптимізовано архітектуру нейронної мережі для дискриміна- ції зразків за параметрами електронного носа: Si (надійність класифікації становить 95,8% за значень параметра згладжу- вання σ=3,6–54,0) та ΔFimax (100% точність ідентифікації за значень σ=0,2–1,0).otherелектронний нісімовірнісна нейронна мережаідентифікаціяварені ковбасикафедра експертизи харчових продуктівкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівelectronic noseidentificationprobabilistic neural networkboiled sausagesВикористання електронного носа та ймовірнісної нейронної мережі для ідентифікації ковбасArticle