Chervonyi, ValentynTelychkun, VolodymyrDesyk, Mykola2024-10-312024-10-312019Chervonyi, V. Research of vacuum cooling of bread / V. Chervonyi, V. Telychkun, M. Desyk // Youth scientific achievements to the 21st century nutrition problem solution : proceedings of 85th International scientific conference of young scientist and students, 11–12 April 2019. – Kyiv : NUFT, 2024. – Part 2. – P. 32.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45274The application of the vacuum bread cooling method is expanding, and this method makes it possible to reduce the cooling time, reduce the cost of equipment and production space. To study the processes of cooling the bread under vacuum, we have created an experimental installationЗастосування вакуумного способу охолодження хліба розширюється, і цей спосіб дозволяє скоротити час охолодження, зменшити витрати на обладнання та виробничі площі. Для дослідження процесів охолодження хліба під вакуумом ми створили експериментальну установкуenvacuumcoolingbreadexperimental equipmentвакуумохолодженняхлібекспериментальна установкакафедра машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництвResearch of vacuum cooling of breadThesishttps://orcid.org/0000-0002-3132-6447https://orcid.org/0000-0001-8016-466X